Lokaal samenwerken in een oud klaslokaal

Begin oktober werd de Oude Jongensschool officieel geopend. Win-it is een van de bedrijven die gehuisvest is in het pand waar ook restaurant en wijnbar DiVino te vinden is. Harold en Nicole Spooren waren een van de eerste bedrijven die de overstap maakten naar de kantoorruimtes van de Oude Jongensschool.

Verhuisplannen

Waar het allemaal begon met relatiegeschenken en sportprijzen, was Win-it al snel uit haar jasje gegroeid op de oude locatie. Inmiddels is Win-it ook gespecialiseerd in bedrijfskleding. “We waren echt op zoek naar een nieuwe plek toen ik met Erik van Lint in gesprek raakte”, vertelt Harold. “We hebben er uiteindelijk wel even over na moeten denken, maar Nicole en ik hebben samen toch de keuze gemaakt om deze nieuwe stap te zetten. En daar hebben we nog geen moment spijt van gehad.”

Harold en Erik ontdekten dat de Oude Jongensschool zeker mogelijkheden bood. “Op een gegeven moment moet je als bedrijf verder”, aldus Harold. “We hadden gewoon problemen om al onze producten op een volwaardige manier te kunnen presenteren, omdat we nu eenmaal meer ruimte nodig hadden toen we ook bedrijfskleding erbij gingen doen. Nu is ruimte geen probleem meer.”

De stap maken

Win-IT Hapert in De Oude Jongensschool

De Oude Jongensschool is vanwege zijn eerste bestemming voorzien van hoge ruimtes met grote ramen en biedt daardoor veel licht. Voor Harold en Nicole was dat erg belangrijk: “Hoe kleuren van bedrijfskleding overkomen verschilt in welk licht je het ziet. Het mag niet zo zijn dat het er later ineens toch anders uit ziet. Natuurlijk licht in ons kantoor zorgt ervoor dat kleuren goed overkomen zoals ze echt zijn. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.”

Win-it maakt onderdeel uit de Oude Jongensschool, samen met andere ondernemers. “We zijn samen deze uitdaging aangegaan – iets opbouwen in de Oude Jongensschool”, zegt Harold weer. “We kunnen elkaar versterken, en gebruik maken van elkaars netwerken.”

“Als we een klant over de vloer hebben, dan vragen we wel door”, zegt Nicole. “Als hij een nieuw logo zoekt, dan kan Marije van De Kleur M hem helpen. Voor personeel moet hij op de eerste verdieping zijn, bij werkenindekempen.nl. En met bedrijfsfotografie kan Imca van de Weem je verder helpen.”

Samenwerken

Voor Harold en Nicole was niet alleen de mooie kantoorruimte op een prominente plek in Hapert van doorslaggevende waarde, maar ook het snelle contact met collega’s waarmee ze het pand delen. “We wilden gaan voor een industriële look van ons interieur”, vertelt Harold. “Via Erik kwamen we in contact met Twan Krekels van Robin Whood, die net zoals Erik verbonden is aan de Efficio Groep. Hij heeft een kledingrek en diverse tafels ontworpen voor ons.”

Samenwerken in de Oude Jongensschool heeft voor Harold meetbare en niet-meetbare waarde. “We kunnen collega-ondernemers kleding verkopen, maar ik kan ook mijn collega’s noemen als ik met klanten praat. Het zou zomaar kunnen dat daar iets moois uit kan ontstaan. Het is fijn om lokale bedrijven vooruit te kunnen helpen”, aldus Harold en Nicole.