Dicht bij huis

Het bemiddelen en verbinden van bedrijven en werknemers dicht bij huis, met de nadruk op het regionale bereik. Dat is wat werkenindekempen.nl en Baangarant doen voor zowel werkgevers als werkzoekenden. Hun ideale uitvalsbasis? De Oude Jongensschool natuurlijk!

Arbeidsbemiddeling

Lieke van Loon is met werkenindekempen.nl en Baangarant als eerste in de Oude Jongensschool getrokken, zelfs nog toen die in de steigers stond en ook de onderburen van DiVino nog druk bezig waren. “Ik heb niet conceptmatig niet meegedacht en ben ook niet actief betrokken geweest bij de uitwerking, maar ik heb wel alles vanaf het begin af aan meegekregen”, begint Lieke. Ze zit nu op de bovenverdieping, maar ze maakte haar eerste uurtjes op de benedenverdieping, waar nu DiVino gevestigd is.

Inmiddels zijn er zeven werknemers bij beide bedrijven in dienst, welke bedrijven voorzien van een complete dienstverlening omtrent invulling van vacatures. Baangarant ontzorgt en bemiddelt mensen naar vaste banen. Werkenindekempen.nl biedt werknemers en werkgevers een platform waar zij elkaar kunnen vinden. Beide bedrijven opereren in regio de Kempen, dus eigenlijk alles tussen Tilburg en Eindhoven in.

Thuiskomen

Voor Lieke is de Oude Jongensschool de perfecte werkplek voor beide bedrijven. “Het voelt echt als thuiskomen”, zegt ze trots. “Het is een inspirerende, mooie lichte werkplek. Iedereen is blij om hier te werken.” Niet alleen haar directe collega’s, maar ook de andere ondernemers zijn mensen waar Lieke regelmatig contact mee heeft. “De samenwerking onderling gaat heel fijn”, benadrukt ze. “We maken gebruik van elkaars netwerken en kunnen zo oplossingen vinden voor problemen waar we tegenaan lopen”.

Lieke is dus een trotse bewoner van de Oude Jongensschool. “Wij kregen de mogelijkheid om ons hier te vestigen, en die hebben we met beide handen aangepakt”, zegt ze resoluut. “Het uitgewerkte plan van de Oude Jongensschool paste bij ons bedrijf. In overleg konden wij onze werkplekken vormgeven. Er is rekening gehouden met onze wensen, en er werd meegedacht met hoe we alles wilde inrichten. Nu hebben we in de Oude Jongensschool het perfecte kantoor gevonden. Lekker dicht bij huis.”

De Uitstraling, door Stijn Lamers